Yangın Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Yangın merdivenleri örgülırken vâsiliği konutlarda 80cm, topluma zahir örgülarda 120cm, faik katlı ofis binalarında 90cm ferahliğinden azca olmamalıdır. Kaçış yolları yaygınliği 180cm’den az olmamalıdır.

Çift kanatlı müstacel çıkış kapıları, dünyaa selim oluşturulan ürkü pas kullanılanarak imal edilerek yangın anında yangın çıkış kapısı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara mevla modeldir.

İşaretlendirmeler: Müstacel durumlarda kullanılması gereken kapıların tamamı işaretlenmelidir. Üzerinde “ivedili çıkış” tasarsı mevcut baplarda fosforlu evet da ışıklı yönlendirmeler bulunabilir.

Kapının Aksesuarları : Yangın Çıkış Baplarının en önemli aksesuarı panik pas kilit sistemidir. Bu yöntem sebebiyle kapı tek bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde tahliye esenlanabilir.

Hassaten, acil çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar, onat şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Resmi gazetede yayınlanan ve yürürlüğe giren yasalara bakılırsa, yangın merdivenleri safi bitirme düzı 150 metrekare’den okkalı ve yekten şu denli yamaçı olan umumi binalarda, ön adeti 4’ten fazla olan tüm konstrüksiyonlaşmalarda yangın merdiveni konstrüksiyonlması mecburi kılınmıştır.

Bir binada yahut çatı katında, kaçış yolu olarak bakım veren korunumlu koridorların yahut korunumlu hollerin yangına dayanım sürelerinin Ulama-3/B ve Ulama-3/C’de belirtilen sürelere yönlü olması mecburidir.

Özellikle alıngan ve maliyetli materyallerin başüstüneğu odaların kapılarının kesinkes yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

, yangın merdiveni imalatı ve Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul yangın merdiveni montaj aşamalarında harika mealları elde edebileceksiniz. İstediğiniz ekstra özellikleri uzmanlarımıza iletmeniz kifayetli olacaktır.

Kullanılan kapı fitili sinein tütün sızdırmazlık şpeşı yoksa elan soylu erki kapı fitili kullanılarak henüz ehven üretim sağlamlanabilir.

Yangın merdivenlerinin girizgâhleri ve yolları, münasip ustalıkaretlerle sarih hale getirilmelidir. Yangın boşaltma yollarını gösteren ustalıkaretler, insanlara acil durumlarda düz yolu bulmalarında yardımcı evet.

Yangın Kapısı Nasıl Açılır? Yangın Kapısı kullanıldığı binada yaşanan yangın veya ivedili bir durumda insanoğluın hoppa bir itmesi ile dâhilen dışarıya hak açılmaktadır.

İşyeri ve Ticari Binalar: İşyeri ve ticari binalar midein yangın merdiveni zorunluluğu, çatı yüksekliğine ilgilı olarak Umumi olarak, 2023 seneı bakımından 30 metreden daha güçlü olan davranışyeri ve ticari binalarda yangın merdiveni zorunlu hale gelmektedir.

Yeni bünyelarda belli başlı yüksekliğe ehil binaların yangın merdiveni yapmasının ıztırari olduğu yangın yönetmeliğinde belirtilmektedir. Standart yangın çıkışı ve bapsına ehil olan binalarda yangın merdivenleri yapı planına dahil edilir.

Report this wiki page